2019’da Ucuz Tatil Yapmak İsteyenlere 10 Ekonomik Şehir Önerisi,

2019’da ucuz tatil yapmak isteyenler toplansın. 2019’da gidilecek tatil yerlerinin, en güzellerinden ve en ucuzlarından bahsedeceğiz. 2019’da ucuz tatil yapmak için neler yapılması gerektiğinden başlayarak henüz çok rağbet görmeyen gizli cennetleri tanıtacağız.

 

2019’da Ucuz Tatil Yapmak İçin Tavsiyeler

Ucuz tatil yapmak için hiç değişmeyen belli başlı kuralların yanı sıra tatil trendlerine göre değişen taktikler var. İlk yapılması gereken tatil yapmak için iyi fikirler veren blogları okumak. Övünmek gibi olsun, bu konuda bizi düzenli olarak takip edebilirsin. Mesela 2019 resmi tatil takvimi içeriğimizden yılın tüm tatil takvimini öğrenip 2019 tatil planını kurgulamak için erkenden işe başlayabilirsin. Unutma, erken kalkan gezgin ucuz otel rezervasyonunu ve uçak biletini yakalar! 

 

Şimdi herkesin aklındaki soruyu soralım: Daha ucuza nasıl güzel tatil yapılır?

  • Erken Rezervasyon, ​​
  • Ucuz Konaklama, 
  • Erken Rezervasyon, 
  • Ucuz Yiyecek, 
  • Erken Rezervasyon, 
  • Gereksiz Alışverişten Kaçınma,


Saymakla Bitmez: Erken Rezervasyonun Faydaları

 

Fark ettiysen erken rezervasyonu papağan gibi  tekrarladık.  [🙂]  Neden? Çünkü ucuz tatil yapmanın yolu, kesinlikle erken rezervasyondan geçiyor. Ucuz uçak bileti ve ucuz konaklama için erken rezervasyon şart. Örnek verelim, tatil planını 6 ay önceden yapıp uçak biletini ve otelini ayırtırsan normalde ödeyeceğinden çok daha düşük ücretler ödersin. Ayrıca 6 ay içinde küçük miktarlarda birikim yaparak tatil bütçeni genişletebilirsin.

 

2019 erken rezervasyon dönemi ne zaman başlar?

Yurtiçi Otelleri ve Yurtdışı Otelleri, çoğunlukla 3-6 ay öncesinden erken rezervasyon dönemlerini başlatır. Fiyatlar talebe göre zamanla artar. Uçak bileti fiyatlarında da benzer bir sistem geçerlidir. Uçak biletini en erken alan, en ucuz olanı kapar.​

 

2019’da Erken Rezervasyonla Ucuza Gidilebilecek Tatil Yerleri

Uçak biletinizi ve otel rezervasyonunuzu erken alarak ucuza tatil yapabileceğin yerlerden başlayalım. Çok talep gören  Berlin, Amsterdam, Barselona, Roma, Prag ve Viyana gibi şehirlere ucuz uçak bileti almak için erken rezervasyon kampanyalarından yararlanmalısın. 

 

1 Berlin 

Avrupa’nın sanat ve kültür merkezlerinden biri, Berlin… Kim orayı keşfetmek istemez ki? Berlin Otel rezervasyonunuzu ve uçak biletini 6 ay önceden alırsan, 129 TL den başlayan fiyatlar ile otel, 225 TL’den başlayan fiyatlar ile (2019)  uçak biletini ala bilirsin. Kalacak yer konusunda da erken rezervasyon yaparsan ucuz Berlin tatili sana göz kırpıyor demektir.  Berlin otel rezervasyonunu ve Biletini erkenden almak istersen fiyatlara şuradan bakabilirsin: Berlin uçak biletiBerlin Otel Fiyatları 

 

2 Barselona

Barselona’da ucuz tatil yapmak için erken rezervasyonla otel rezervasyonunu ve uçak biletini ayırtmalı, ücretsiz etkinlikler hakkında bilgi toplamalı (var böyle etkinlikler) ve ucuza yemek yiyebileceğin yerleri araştırmalısın. Bir sanat ve kültür şehri olan Barselona, ekonomik yaşamayı çok iyi bilen bohem gezginler tarafından tercih edilen rotalardan biri.

Otel rezervasyonunuzu ve uçak biletini 6 ay önceden alırsan, 109 TL den başlayan fiyatlar ile otel, 225 TL’den başlayan fiyatlar ile (2019)  uçak biletini ala bilirsin. Barselona otel rezervasyonunu ve Biletini erkenden almak istersen fiyatlara şuradan bakabilirsin: Barselona uçak bileti, Barselona Otel Fiyatları

 

3 Amsterdam

Amsterdam’da ucuz tatil yapmak için planını 3-6 ay öncesinden belirlemen gerekiyor. Başka yolu yok! Araştırmanı iyi yapıp şehir yaşamı hakkında yeterince bilgi toplarsan bu şehirlerde ekonomik bir tatil yapabilirsin.  Amsterdam, ne yapacağını bilirsen ucuz bir Avrupa şehri. Amsterdam’a üç günlük bir tatilin ortalama bütçesi:

Vize işlemleri: 500 TL

Gidiş dönüş uçak biletleri: 700 TL (Ortalama)

I Amsterdam City Card: 250 TL

Yeme içme: 180 TL

Konaklama: 517 TL

Ulaşım: 0

Alışveriş: 200 TL

Eğlence: 200 TL

Temel İhtiyaçlar: 100 TL

Toplam Amsterdam tatil bütçesi: 2647 TL.

Konaklama konusunda konforu tercih edeceksen bu bütçeye 600 TL daha ekleyebilirsin. Amsterdam tatil bütçesini kendimizi sıkmadan ekonomikleştirdik. Eğlence ve alışveriş konusundan feragat ederek masraflarını çok daha ekonomikleştirebilir, Amsterdam tatil bütçeni 1200 TL’ye kadar çekebilirsin (2019). Amsterdam Otel Fiyatları, Amsterdam Uçak Bileti

 

Ucuz Tatil Yapmanın Püf Noktaları

Ucuz tatil yapmak için tercih edebileceğin bir yöntem de bizimkine göre daha düşük kurlu para birimine sahip bir ülkeye yolculuk etmen. Euro kullanılan şehirlerde ekonomik bir tatil mümkün evet ama sonuçta euro. Ne kadar ekonomik olabilir ki!?

 

Avrupa’da euro kullanmayan ülkeler de var. AB üyesi olup da euro kullanmayan ülkeler: Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, İsveç, Letonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Polonya ve Bulgaristan. İngiltere, Danimarka ve İsveç, yüksek gelir seviyelerine sahip; onları eleyelim.

 

Yaşam standartlarının kısmen ucuz olduğu Romanya ve Çek Cumhuriyeti (Çekya), görülecek ve yapılacak şeyler bakımından diğer ülkelere oranla daha eğlenceli. O zaman, ucuz tatil yapmak için 2 ekonomik şehir önerisi daha gelsin.

 

4 Prag

Prag’da para birimi olarak Çek korunası kullanılıyor. 1 Türk Lirası yaklaşık 4.3 Çek korunası ediyor (2019). Yiyecek ve içecek fiyatları, İstanbul’a oranla daha ucuz; Türkiye’ye göre ise neredeyse benzer. Ucuz yollu restoranlarda 10-20 TL’ye doymak mümkün. Merkezi bir yerde kalırsan çoğu yere yürüyerek gidebilirsin. Prag’da otel fiyatları konuma ve otel standartlarına göre değişkenlik gösteriyor, Prag otel Fiyatları . Paylaşımlı hostellerde çok ucuza kalabileceğini unutma!

Prag uçak bileti fiyatlarını inceleyerek Prag rüyanı gerçeğe dönüştürecek ilk adımı atabilirsin.

 

5 Bükreş

Ucuz tatil yapmak için Bükreş, iyi bir seçim. Bükreş’te yaşam çok ucuz, ayrıca görülebilecek o kadar çok şey var ki!

Romanya, kendi parasını kullanan AB ülkelerinden. Bükreş’te para birimi olarak Rumen leyi kullanılıyor. 1 Rumen leyi, neredeyse 1 Türk lirasına eşit. Şehirde yiyecek, ulaşım ve konaklama masrafları ise Türkiye’ye göre daha ucuz. Tatil yapmak için ekonomik bir şehir arıyorsan Bükreş, tam sana göre.

Bükreş uçak bileti fiyatlarına bakarak hemen tatil planı yapmaya başlayabilirsin. 

 

6 Üsküp

Euro kullanılmayan, vize istemeyen, kültürü ve mutfağı bize benzeyen ve keşfedilecek bir dünya şey olan rota, Üsküp… 2019’da ucuz tatil yapmak istiyorsan ve Üsküp’ü henüz görmediysen bizce tatil planın hazır. Önce Üsküp gezisi ile ilgili yazımıza bir göz at, ardından Üsküp otel fiyatları nı inceleyerek size en uygun otele rezervasyonunuzu yapın ve üsküp uçak bileti alın. Üsküp’te Makedon dinarı kullanılıyor. 1 Türk lirası, yaklaşık 10.2 Makedon dinarı ediyor ve Üsküp’te yaşamak, Türkiye’ye göre çok daha ucuz. Doğal olarak tatil yapmak da! Üsküp uçak bileti de 253 TL’den (2019) başlayan fiyatlar satılıyor. Daha ne olsun?  

 

7 Saraybosna

Ucuz tatil yapmak, Saraybosna’da bir başka güzel! Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, 2019’da tatil yapmak için ekonomik bir yer arayan herkes için mantıklı bir seçenek. Kültürü, insanı ve mutfağıyla bize çok benzer Saraybosna; keşfedilmeyi bekleyen, tanıdık bir yer.

Saraybosna kültürü hakkında bir yazımız varmış.  Gitmeden göz at deriz.  [😉]

 

Saraybosna’da para birimi olarak değiştirilebilir mark (konvertibl mark), orijinal ismiyle “convertible mark” (BAM) kullanılıyor. 1 BAM, yaklaşık 3 TL ediyor. Yani para birimi TL’den daha değerli. (2019)

 

Saraybosna’da euro da kullanılıyor ama kur farkı, tatil bütçesine etki ediyor. Yani Saraybosna’da ucuz bir tatil yapmak istiyorsan yerel para birimini kullanmanı öneriyoruz. Saraybosna otel fiyatları Saraybosna Bilet Fiyatları 

 

Ucuz tatil yapma konusunda birçok tüyo verdik ve yapılması gereken şeylerden bahsettik. Şimdi sıra yaşamanın gerçekten çok ucuz olduğu yerlere geldi. 2019’un en ucuz tatil yerlerini sona sakladık.

 

8 Tiflis

Gürcistan şehirlerinden Tiflis, her şeyin ucuz olduğu bir ülke. Kalacak yer, yiyecek, içecek, eğlence, etkinlik ve ulaşım fiyatları oldukça makul. 2019’da ekonomik bir tatil yapmak istiyorsan Tiflis hakkında mutlaka araştırma yap.

 

Tiflis’te para birimi olarak lari kullanılıyor. 1 lari, yaklaşık 2 Türk lirası yapıyor. (2019)

 

Tiflis Otel rezervasyonu yapmak için PoloTatil.com Tiflis Otel Fiyatları nı inceleye bilirsin, Tiflis uçak bileti fiyatlarını öğrenmek için  tarifelerini inceleyebilirsin.

 

9 Almatı

Yanı başımızda bir cennet, modernizmin doğa sevgisiyle birleştiği harikulade bir rota: Kazakistan’ın başkenti Almatı.

 

Büyükşehir hayatından bunaldın mı? Gürültü ve kalabalıklar artık tüm enerjini çekiyor mu? Benzer sokaklardan, yüzlerden ve kelimelerden sıkıldın mı? Tatile çıkmak istiyorsun ama bütçen kısıtlı mı? Almatı, mükemmel bir tatil için bir uçak bileti uzaklığında seni bekliyor. Sıcakkanlı insanları, olağanüstü doğası ve inanılmaz ucuzlukta şehir yaşamıyla Almatı gezisi, 2019’da gidilebilecek en ekonomik şehirlerden biri.

 

Almatı Otel rezervasyonu yapmak için PoloTatil.com Almatı Otel Fiyatları nı inceleye bilirsin, Almatı uçak bileti fiyatlarını öğrenmek için  tarifelerini inceleyebilirsin.

 

Modern hayata ve teknolojiye bir süre ara vererek doğanın içinde ruhunu dinlendirmek istersen teknolojiden uzak tatilyerlerini anlattığımız içeriğimizi okuyabilirsin.  

 

Almatı’da para birimi olarak tenge kullanılıyor. 1 TL, yaklaşık 70 tenge ediyor. (2019)

 

10 Tiran

Arnavutluk’un başkenti Tiran, 2019’da ucuz tatil yapmak için gidilebilecek en iyi yer. Nostaljik bir atmosfere sahip şehir, belki sana yaşlı görünebilir ama nereye gideceğini ve neler yapılacağını bilirsen burası inanılmaz eğlenceli bir yer.

 

Lafı çok uzatmıyoruz çünkü Tiran’ı gerçekten çok ucuz bir tatil destinasyonu. Tiran’da ucuz tatil yapmak istersen içeriğimize mutlaka göz at. Tiran Otel Fiyatları 

 

Tiran’da alternatif bir şeyler yapmak istersen Arnavutluk sahillerini keşfet.

 

Tiran uçak biletini de buraya bırakalım.

 

 

Call Center